Tijdens de bouwvakvakantie van maandag 3 augustus t/m/ vrijdag 21 augustus  zijn wij geopend van 08.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur

sept 25, 2018

Frencken KOMO gecertificeerde Filler 0807

Bij de productie van KOMO-gecertificeerde kozijnen is het sinds januari 2018 enkel nog toegestaan om vulmiddelen te gebruiken die voldoen aan de BRL 0807.

Filler 0807 van Frencken is een KOMO-gecertificeerd vulmiddel voor kozijnen, ramen en deuren volgens de BRL0807 categorie 1a, 1b, 2a en 3a. Herstel in een handomdraai wormgaatjes, droog-, haar- en langsscheuren in hout. Ook kleine beschadigingen of het egaliseren van kleine oneffenheden en poriën in houten ondergronden zijn geen probleem.

Het product is gebruiksklaar en direct uit de pot te gebruiken. Tijdsverlies door het prepareren van kokers en spuitmondjes is dus niet aan de orde en de verwerking gaat eenvoudig: Filler 0807 met een plamuurmes of spatel uit de pot halen en (royaal) aanbrengen in de scheur of gaatje. Voor een gladde afwerking: strijk overtollig product weg en werk glad af met een vochtig plamuurmes of spatel. Het product is bijzonder zuinig in gebruik: het overtollig product kan simpelweg weer terug in de pot waardoor verspilling tot het verleden behoort. Bovendien is het product volledig vrij van oplosmiddelen en andere stoffen die (huid)irritatie op kunnen leveren.

Filler 0807 is geschikt voor alle gangbare en de meest voorkomende houtsoorten in de timmerindustrie. Geschikt voor zowel binnen als buitentoepassingen (mits overschilderd) en volledig krimpvrij. Filler 0807 kan met de meeste verfsoorten zoals alkydemulsie en acrylaatdispersie gebaseerde grondverven en ook met watergedragen en synthetische verven overschilderd worden. Onmisbaar in de timmerfabriek!