Valbeveiliging

Valbeveiliging-veilig op hoogte

Veiligheid op de werkplek is een hot item in ons land. 

Met name bouwend Nederland is de laatste jaren geconfronteerd met een steeds verdergaande verscherping van de wet- en regelgeving waar het gaat om persoonlijke valbeveiliging. Er geldt een wettelijke verplichting om valbeveiligingsvoorzieningen aan te brengen bij een werkhoogte van 2.5 meter.

Jecor Professioneel is specialist op het gebied van persoonlijke valbeveiliging. Wij werken samen met Allrisk die in hun eigen segment tot de top behoren. Deze fabrikantpresenteren wij graag als onze partner.

Ook denken wij graag met u mee om te komen tot maatwerk in totaaloplossingen, waarbij veiligheid en gebruiksgemak hand in hand gaan. Tevens verzorgen wij graag de keuringen van de valbeveiliging om ervoor te zorgen dat u ten allen tijde met deugdelijk materiaal werkzaam bent. 

Mobiele valbeveiliging 

Mobiele valbeveilingWerken op hoogte met mobiele valbeveiliging 

Gebouwen of objecten zijn niet altijd voorzien van permanente valbeveiliging, zoals hekwerken of leeflijntrajecten.

Om dan toch veilig en comfortabel te kunnen werken, beschikt Jecor in samenwerking met partner Allrisk over een compleet assortiment mobiele valbeveiliging. Dit bestaat uit persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en tijdelijke ankerpunten.

Onze harnassen, vanglijnen en mobiele ankerpunten voldoen aan de hoge eisen die wij stellen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Met de mobiele valbeveiligingsoplossingen creëert u overal veilige werkomstandigheden op hoogte. 

Ons assortiment mobiele valbeveiliging bestaat onder andere uit: 

 • (Automatische) valstopapparaten
 • Veiligheidshaken
 • Mobiele ankerpunt
 • Harnassen
 • Vanglijnen
 • Positioneringslijnen
 • Rescue en katrollen 

De mobiele valbeveiliging bestaat altijd uit 3 onderdelen: 

 1. Harnas
 2. Verbindingsmiddel
 3. Bevestigingsmiddel

 

Permanente valbeveiliging 

Permanente-valbeveiliging 

Bij deze vorm van valbeveiliging is het systeem permanent op een gebouw of object geïnstalleerd, zodat het direct beschikbaar is als er werkers op het dak moeten zijn.

Permanente valbeveiliging kan in de vorm van hekwerken of leeflijnsystemen. Hekwerken voorzien in de hoogste graad van veiligheid en de dakwerkers hoeven geen voorbereiding te treffen. Bovendien beschermen hekwerken een onbeperkt aantal dakwerkers. De leeflijnsystemen kunnen door verschillende combinaties van ankerpunten en leeflijnen worden afgestemd op de werkzaamheden.

Afhankelijk van het type leeflijnsysteem zijn er ook verschillende persoonlijke beschermingsmiddelen nodig. Ons team van ervaren valbeveiligingsspecialisten vertelt u graag alles wat u wilt of moet weten en adviseert over de meest geschikte valbeveiliging voor uw specifieke situatie. 

Voor maximale veiligheid plaatst u hekwerken langs de dakrand. Hekwerken kunnen ook aan opstaande dakranden bevestigd worden. Net als al onze producten is de XSGuardrail ontworpen met de gebruiker in gedachte: praktisch, veilig en met optimale bewegingsvrijheid. Gebruikerskennis is niet nodig. Hekwerken bieden de hoogste graad van veiligheid (vijf sterren) aan een onbeperkt aantal personen. Ze staan bovendien vrij opgelegd op het dak door middel van contragewichten. De dakconstructie blijft dus volledig intact.

Valbeveiliging in de vorm van leeflijnsystemen (staalkabeltrajecten) zorgen voor een permanente, gebruiksvriendelijke oplossing voor veilig werken op hoogte. De leeflijnsystemen XSLinked en LinkedPro zijn ontwikkeld voor horizontale montage. Denk daarbij aan bijvoorbeeld daken, wanden en plafonds. Jecor Professioneel biedt ook in samenwerking met Allrisk oplossingen voor bijvoorbeeld montage op masten en ladders door middel van een verticaal leeflijnsysteem. 

Mogelijkheden met leeflijnsystemen: 

 1. Losse ankerpunten (Globe, Globe Rap, XS 360) 1 en 2 ster
 2. Leeflijn systeem (XSLinked, LinkedPro, eventueel in combinatie met Impact RAP) 3 en 4 ster
 3. Combinatie van bovengenoemde twee. 

Download brochure permante valbeveiliging (1 mb) 

Trainingen

Trainingen veilig werken op hoogte 

Hoe betrouwbaar valbeveiliging ook is, veiligheid staat of valt met het (on)juiste gebruik ervan. Daarom besteden Jecor Professioneel en Allrisk  tijdens een training werken op hoogte veel aandacht aan het goed overbrengen van informatie en kennis. Als onderdeel hiervan verzorgen we trainingen op het gebied van onder meer product, installatie en onderhoud. 

Onze partner heeft  een professionele trainingsaccommodatie met een speciaal ontwikkelde klimtoren, die uniek is in Europa. Dus niet alleen theorie, ook praktijk krijgt bij ons alle aandacht. We willen dat iedereen veilig op hoogte kan werken, dus worden de trainingen gegeven door deskundige instructeurs. Ook wordt de inhoud van de training toegespitst op de branche en specifieke werkzaamheden van deelnemers.

We kunnen voor u ook een training op maat op locatie verzorgen indien de arbeidsomstandigheden hierom vragen. 

Technische verbeteringen en onderling gebruik van verschillende PBM’s vragen om kennis die alleen verkregen wordt met vakkundige training. Bovendien behoren PBM’s tot de klasse 3-middelen en vereisen daarom speciale aandacht op het gebied van gebruik, schoonmaak, onderhoud en toepassing. Om u de vereiste technieken te leren geven wij een Toolbox valbeveiligingstraining. Ook kunnen wij voor u een (op maat verzorgde) training op locatie verzorgen.

Het herhalen van product-, installatie- en gebruikstrainingen is net zo belangrijk als kwalitatieve materialen en systemen. Als dagelijks werken op hoogte heel gewoon is, worden routine en gewenning juist ook een valkuil.

Herhaling van training voorkomt dat gebruikers gemakzuchtig worden, onderdelen vergeten en risico’s onderschatten. Nieuwe regelgeving, technieken en materialen worden besproken en toegepast in de klimtoren.  

Het bezitten van een klim- of inspectiecertificaat wordt door steeds meer organisaties als voorwaarde gesteld om op hoogte te mogen werken. Bij ons kunnen deelnemers na toetsing zo’n certificaat ontvangen, als bewijs van bekwaamheid. 

Keuring/inspectie

Keuring en inspectie van de valbeveiliging 

Om de betrouwbaarheid van valbeveiliging voortdurend te waarborgen, verplicht de wetgeving jaarlijkse inspectie en onderhoud van PBM’s en periodieke keuring en onderhoud van permanente systemen. Door dit bij Jecor onder te brengen, weet u zeker dat het correct en vakkundig gebeurt. Onze partner Allrisk is immers een VCA-erkend bedrijf en is specialist op het gebied van keuring en inspectie van valbeveiliging. 

U kunt rekenen op (periodieke) inspectie en het onderhoud van alle merken valbeveiliging, toegangstrappen en/of ladders. We garanderen snelle service en omdat alle onderdelen uit eigen voorraad geleverd worden, kunnen we indien nodig vaak kosteloos reparaties meteen ter plaatse voor u uitvoeren. Tevens inspecteren en onderhouden we desgewenst uw gevelonderhoudsinstallaties. 

Keuren en inspectie van permanente valbeveiliging:

Regulier onderhoud is niet alleen belangrijk voor de gegarandeerde veiligheid die we bieden aan de gebruikers op hoogte, maar ook verplicht. Conform de Europese regelgeving NEN EN 365 in combinatie met de EN 795/353-1/2 dient alle permanente valbeveiliging periodiek getest te worden: Om uw veiligheid te garanderen, adviseert Jecor dit eenmaal per jaar te doen. 

Keuring en inspectie van mobiele valbeveiliging

Alle persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM´s) moeten jaarlijks worden geïnspecteerd en gekeurd. Ook deze inspecties voeren onze experts desgewenst graag voor u uit. 

Wanneer u uw valbeveiling door Jecor Professioneel laat inspecteren en keuren, profiteert u van de volgende voordelen: 

 • Keuring vindt binnen 7 werkdagen plaats
 • U kunt nagenoeg alle merken PBM's door Jecor Professioneel laten keuren
 • U ontvangt een certificaat waarin vermeld staat dat de valbeveiliging aan alle eisen en normen voldoet. 

Om ervoor te zorgen dat u zelf geen omkijken heeft naar de keuring en inspectie van uw valbeveiliging kunt u dit onderbrengen bij ons. Wij agenderen wanneer de valbeveiliging weer toe is aan de jaarlijkse keuring en nemen hierover contact met u op. Desgewenst kunnen wij de valbeveiliging bij u afhalen en weer laten afleveren zodra deze gekeurd is. 

Risico-inventarisatie

Risico-inventarisatie en evaluatie 

Wij kunnen u deskundig adviseren en een Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) voor u uitvoeren. Hierbij zijn de volgende drie aspecten balangrijk: 

 1. Veiligheid bij het bereiken van de werklocatie
 2. Veiligheid bij het uitvoeren van werkzaamheden en op de werklocatie
 3. De mogelijkheid tot hulpverlening en oplossing na een val 

Uit cijfers van de Europese Unie blijkt dat er nog wel dagelijks iemand ten val komt, met ernstige gevolgen. Dagelijks! Dit gebeurt vaak op momenten dat er niet stil wordt gestaan bij het valgevaar.

Er gebeuren meer ongelukken op 2 tot 5 meter hoogte dan op bijvoorbeeld 20 meter of hoger. Op relatief lage hoogtes voelen we ons veiliger en dus zijn we minder voorzichtig. Valbeveiliging is dan ook al verplicht vanaf 2,5 meter hoogte.

Jecor Professioneel creëert samen met Allrisk voor iedereen die op hoogte werkt mogelijkheden om veilig te kunnen werken. Onze producten en systemen zorgen voor betrouwbare valbeveiliging:

horizontaal, verticaal en op hellingen. Kortom, voor ieder gebouw of object bieden we een veilige oplossing.

Wilt u hulp bij het inschatten van de risico’s en hierop inspelen volgens de wettelijke bepalingen? Jecor helpt u graag samen met Allrisk bij het opstellen van een (overigens verplicht) Risico-inventarisatie en Evaluatie  plan.

OF wilt u weten of uw huidige valbeveiliging aan alle eisen voldoet en of dit de optimaalste oplossing is? Wij kunnen u adviseren en informeren over ieder permanent of mobiele valbeveiligingsvraagstuk. 

Meer informatie

Heeft u interesse of vragen betreffende de valbeveiling, neem gerust contact met ons op via tel. 0341 - 36 96 36 of via e-mail.