Deze oplossing kan wel tegen een stootje

stootplaat-klMet handen en voeten

Bij een pendeldeurconstructie is het noodzakelijk om zogenaamde "stootplaten" toe te passen om beschadigingen aan de deurbladen te voorkomen. Deze beschadigingen ontstaan omdat pendeldeuren niet altijd met de hand worden geopend maar ook vaak, zeker bij "volle" handen, met de voet!

Innovatie

De stootplaten zijn niet vervaardigd van aluminium of RVS maar van rubbertex® (grijs/zwart).

Rubbertex® is een materiaal met een gerubberiseerd oppervlak, veerkrachtig, slijtvast en "last but not least" zelfklevend, waardoor er na het aanbrengen tussen stootplaat en deurblad een "naadloze" verbinding ontstaat, dit in tegenstelling tot stootplaten van aluminium of RVS, die middels schroeven moeten worden aangebracht.

stootplaat

 

Aanbrengen van de stootplaat

Met behulp van een "zeepachtige" oplossing (bijv. glassex) en met gebruik van een harde behangrol, is het bijzonder simpel om binnen enkele minuten rubbertex® stootplaten op 1 mm nauwkeurig aan te brengen.

Standaard afmeting

60 x 75 cm, afronding R=25 mm (andere maten op aanvraag). 

Aanbrengen van de stootplaat

Volgorde van aanbrengen rubbertex® stootplaat:

  1. Positie markeren met bijvoorbeeld "schilderstape".
  2. Schutlaag verwijderen en lijmlaag "inspuiten" met een "zeepachtige" oplossing bijv. Glassex.
  3. Rubbertex® op de schone, vetvrije deur aanbrengen en in de gemarkeerde positie manoevreren.
  4. Met een harde behangersrol moet middels stevig aanrollen de nog aanwezige "Glassex" tussen deurblad en de Rubbertex® zorgvuldig worden "weggeperst". De "vrije" hand kan worden gebruikt om de Rubbertex® stootplaat in de positie te houden.

Voor deuren, waar dan ook! (niet toepassen op onbehandeld hout)

aanbrengen-stootplaat

 

Meer informatie

Voor meer informatie over onze stootplaten (schopplaten) kunt u contact met ons opnemen via tel. 0341 36 96 36 of via e-mail, maar u kunt natuurlijk ook langskomen in onze showroom aan de Hoge Eng West 14 te Putten.