De juiste hogedrukreiniger

Schoon de zomer in

Het is weer voorjaar. De ideale tijd dus om een hogedrukreiniger tevoorschijn te halen en de laatste restjes winter weg te spoelen. Wanneer u van plan bent een hogedrukreiniger aan te schaffen, is het van belang dat u let op de toepassing die u met het apparaat wilt uitvoeren. Indien u al in het bezit bent van een hogedrukreiniger, hebben wij een aantal tips om de levensduur van uw machine te vergroten. 

Voor ieder klus de juiste druk

Het kopen van de juiste hogedrukreiniger kan een hele onderneming zijn. Weten voor welke toepassing(en) u het apparaat wilt inzetten, maakt de aanschaf een stuk eenvoudiger en draagt bij aan een grotere tevredenheid. 

Belangrijk is dat u let op de zwaarte van de schoonmaakwerkzaamheden: hoe zwaarder de klus, des te hoger is het aantal bar dat benodigd is. Tevens zijn er modellen verkrijgbaar met verschillende kenmerken, zoals koud- of warm water toepassing en het al dan niet hebben van een reinigingsmiddelentank. 

Onze medewerkers van de verkoopafdeling helpen u graag met advies bij de aanschaf van een hogedrukreiniger. 

Hogedrukspuit 

Voorkom onnodige defecten en beleef langer plezier

Helaas gaan hogedrukreinigers net als ieder ander apparaat soms een keer kapot. Het gros van de defecten ontstaat echter door eigen onkunde. 

Het meest voorkomende defect is oververhitting van de motor, door het laten draaien van de motor zonder wateraanvoer. Zonder aanvoer van water is de hogedrukreiniger namelijk niet in staat de motor te koelen. Zorg dus dat u altijd de wateraanvoer aan heeft wanneer u de hogedrukreiniger laat draaien. 

Een ander veel voorkomend defect is verstopping van de lans. Deze raakt verstopt wanneer hij te veel in aanraking komt met het vuil dat u wilt verwijderen. Ook kan het tegen de grond of andere oppervlakten aanstoten zorgen dat het kogeltje in de lans niet meer functioneert. Beide hebben tot gevolg dat de spuit niet meer naar behoren werkt. Als u gaat reinigen met de hogedrukspuit is het dus van belang dat u altijd afstand houdt tussen de lans en het te reinigen oppervlak. 

Het voorkomen van bovengenoemde defecten vergroot niet alleen de levensduur van uw hogedrukreiniger, tevens kan het u geld uitsparen. De beschreven defecten vallen niet onder de fabrieksgarantie, waardoor aan een reparatie kosten verbonden zijn. Lees daarom voor gebruik van alle apparaten altijd eerst de handleiding! 

Hogedrukspuit 

Meer informatie

Voor meer informatie over de hogedrukreinigers kunt u contact met ons opnemen via tel. 0341 - 36 96 36 of via e-mail, maar u kunt natuurlijk ook langskomen in onze showroom aan de Hoge Eng West 14 te Putten, of aan de Tijsselingstraat 2 te Nijkerk.