Puck Keysafe weer 2-sterren SKG gekeurd

Sleutelkluis is eerste code-kluis met SKG certificering

Het mechanische sleutelkluisje Puck Keysafe heeft de testen van SKG voor de 2-sterren certificering doorstaan. Hiermee is Puck Keysafe de enige sleutelkluis met een cijfercombinatie dat aan deze stenge eisen voldoet. Het sterke kluisje is daarmee inzetbaar binnen de voorwaarden van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Tweede aanloop

Rond de zomder van 2016 werd de Puck Keysafe oorspronkelijk geïntroduceerd. Maar tijdens de eerste gebruikerstesten werd er toch een zwak punt ontdekt. "We hebben toe direct besloten de verkoop te staken" aldus Rene de Beer, mede-eigenaar van Puck Keysafe. "Het was voor ons onacceptabel om kluisjes te leveren, waarvan we wisten dat er mogelijk een veiligheidsrisico aankleeft. Dat zou op de lange termijn onze naam, én die van sleutelkluisjes in het algemeen, hebben geruïneerd".

Het geconstateerd zwakke punt bleek niet met een paar eenvoudige aanpassingen op te lossen, maar vergde complexe aanpassingen aan diverse componenten. In totaal duurde dit gehele proces bijna negen maanden, met het uiteindelijke resultaat dat Puck dus nu weer gecertificeerd is.

Behoefte onverminderd groot

Ondanks de tegenslagen bleef de markt uitkijken naar het Puck kluisje: "Er zijn de afgelopen tijd diverse elektronische producten voor toegangsverlening in de thuiszorg op de markt gekomen, maar daar kleven veel nadelen aan. Al is het maar de hoge prijd"weet de Beer. "De patient moet de rekening betalen maar heeft zelf geen profijt van een veel duurdere oplossing. Het feit dat ondanks vele negatieve berichten in de media, goedkope en onveilige sleutelkluisjes nog steeds enorm veel verkocht worden, toont de behoefte aan mechanische sleutelkluizen aan." Puck Keysafe zit qua prijs tussen de ongekeurde sleutelkluisjes en de elektromechanische oplossingen in.

Uitlevering nog voor de zomer

Nu de SKG testen zijn doorstaan, moet serieproductie weer worden voorbereid. Verwacht wordt dat voor de zomer de eerste eindproducten weer van de band rollen. "We denken begin juni alle componenten voor de asemblage in huis te hebben, zodat we midden juni kunnen gaan uitleveren" zegt Rene de Beer hoopvol. "Dan hebben we, ruim een jaar later dan oorspronkelijk gedacht, eindelijk een veilig en eenvoudig alternatief voor de thuiszorg."

Houdt onze website in de gaten, voor de exacte datum dat de Puck Keysafe weer geleverd kan worden.