icon balie
Afhaalbalie
Afhaalbalie, alleen voor zakelijke klanten
icon showroom
Showroom
Afdeling deuren en bouwbeslag op afspraak!
icon afhaalkluis
Afhaalkluis
24-uurs afhaalservice bij onze vestigingen in Putten en Nijkerk
icon transport
Bezorgdienst
Dagelijkse bezorging in de regio rond onze vestigingen incl. avondbezorging
aug 26, 2021

Brandwerende kast voor accu opslag

'Container in Geester in brand door fietsaccu' - 'Accu's van elektrische fiets ontploft en veroorzaakt brand in Wergea' - 'Onderdelen van fietsaccu's in brand op industrieterrein in Apeldoorn'

Zomaar een greep uit de media van nieuwsberichten die we helaas steeds vaker tegenkomen. Het gebruik van lithium-ion accu's voor elektrische fietsen, (tuin)gereedschap, laptops en meer is de laatste jaren flink toegenomen, tegelijkertijd worden we ook geconfronteerd met de risico's.

Het is dan ook niet vreemd dat er steeds meer vraag naar concrete oplossingen voor de opslag van deze brandgevoelige accu's is.

Daarom is er nu de accu opslagkast met automatisch blussysteem, deze bandveiligheidskast is ontwikkeld om brand en ontploffingen die binnen of buiten de kast plaatsvinden tegen te houden. In deze kasten kunt u accu's veilig opslaan en tegelijkertijd opladen. Mocht het gebeuren dat één van de accu's onverhoopt vlam dreigt te vatten, dan zorgt het Berki-cold blussysteem ervoor dat de accu direct geblust wordt.

Wat maakt deze kast uniek?
  • Lokaal blussen en na interne brand eenvoudig herstelbaar.
  • Modulair, naar behoefte op te schalen en koppelbaar met andere kasten.
  • Accu's worden gelijktijdig opgeladen.
  • Weinig onderhoud, pas na een periode van 5 jaar dient de cilinder opnieuw gevuld te worden.
  • Hittemelder in combinatie met doormelding naar meldkamer mogelijk
  • Maatwerk interieur mogelijk.
Lokaal blussysteem

Onder elk legbord is in zigzag-vorm een blusslang verwerkt. Zodra een accu oververhit raakt, zal die ene accu gekoeld worden met een schuimlaag. Mocht er een brand ontstaan zijn en het blussysteem is geactiveerd, dan is het blussysteem heel eenvoudig en snel te herstellen.