Tijdens de bouwvakvakantie van maandag 3 augustus t/m/ vrijdag 21 augustus  zijn wij geopend van 08.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur

dec 07, 2018

Phantom bandzaag

De Phantom bandzaag is een kwaliteitszaag voor de professionele markt

De Phantom bandzaag is een kwaliteitszaag voor de professionele markt en biedt een zeer breed programma. Voor bijna elke toepassing biedt de Phantom bandzaag een oplossing.

De Phantom bandzagen zijn gemaakt uit M42 Bi-metaal geschikt voor de meest voorkomende materialen en zelfs uit M51 Bi-metaal voor staal met een zeer hoge treksterkte en speciale legeringen.

Bi-metaal voor de bandzagen is een band van gelegeerd en gehard staal voorzien van een strook waarin de tanden zijn gevormd van M42 HSS wat 8% Cobalt bevat of M51 wat 10% Cobalt bevat.

Men heeft de keuze uit bandzagen met een constante vertanding voor klein staf- en dunwandig materiaal en bandzagen met een variabele vertanding voor een rustige en trillingsvrije bewerking.

Daarnaast zijn er ook nog mogelijkheden in tandvorm, zetting en spaanhoek om de meest optimale zaag voor uw toepassing te kunnen selecteren.

Zo wordt de 0˚ spaanhoek in combinatie met een constante vertanding vaak ingezet op dunwandig materiaal, de licht positieve spaanhoek van 5˚ meer op taai materiaal van gemiddelde dikte en de positieve spaanhoek van 10˚ meestal op massief materiaal. Ook is er nog de extra positieve spaanhoek van 15˚ in combinatie met de M51 Bi-metaal kwaliteit voor dikwandige profielen van speciale legeringen en staal met een hoge treksterkte.

Natuurlijk is er in het programma ook een bandzaag die universeel inzetbaar is verkrijgbaar de 66.450, deze heeft een 0˚ spaanhoek en variabele vertanding met groepszetting. Hierdoor is de zaag inzetbaar op staal tot 1400 n/mm² non ferro profielen, enkel­ en bundelzagen, profielstaal dunwandig en gemiddelde wanddikte.

Phantom bandzagen vandaag besteld, de volgende werkdag gelast en verstuurd voor alle denkbare lengtes bandzagen die niet op voorraad zijn. De bandzaag wordt op maat geknipt en gelast met een uitstekende lasfaciliteit waarmee 100% betrouwbaarheid wordt gegarandeerd. Met 15 jaar ervaring in het lassen geeft Phantom u de garantie dat de zaag niet op de las zal breken.

Voor technisch advies op het gebied van bandzagen kunt u terecht bij onze verkoopmedewerkers van onze vestiging Nijkerk.