Tijdens de bouwvakvakantie van maandag 3 augustus t/m/ vrijdag 21 augustus  zijn wij geopend van 08.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur

sept 12, 2018

Nagels blijven boven op uw te schieten materiaal staan

1. Voldoende druk

Zorg dat u een compressor gebruikt met de juiste capaciteit (tankvolume) om uw tacker aan te drijven. Controleer ook altijd op hoeveel bar u de compressor hebt ingesteld. Heeft u een tacker die een werkplek vereist van 608 bar ga dan voor een compressor van 10 bar (zorg voor overcapaciteit).

2. Te lange luchtslang

Per 10 meter verliest u ongeveer 1 bar aan druk, hou hier rekening mee bij de keuze van een compressor. Bent u in het bezit van een High compressor dan is een drukregelaar de oplossing, hierdoor heeft u nooit meer last van drukval.

3. De juiste nagels

Controleer welke nagels uw tacker kan verwerken, let hierbij op dikte en lengte van de nagel alsmede de rolopmaak (conisch of flat). Denk hier ook weer aan overcapaciteit, heeft u een tacker die tot 65 mm schiet en u gebuikt alleen maar nagels van 65 mm overweeg dan om een tacker te kiezen die tot bijvoorbeeld 90 mm schiet.

4. Insteektules en koppelingen

Een Euro koppeling en insteektule hebben grotere luchtdoorlaat waardoor de behuizing van de tacker zich sneller kan vullen met lucht.

5. Diepte-insteling

Op veel Max tackers zit een wieltje waar je eenvoudig de diepte mee kan instellen, probeer de diepte altijd eerst uit op een stukje testmateriaal.

6. Smeren

Schieten met een te droge tacker zorgt voor meer wrijving wat resulteert in krachtverlies. Wij hebben hier handige oliespray voor beschikbaar