Verbandtrommels

Keuren verbandtrommels

VerbandtrommelsNaast het keuren van machines, trappen, steigermateriaal, valbeveiliging en blusmiddelen verzorgt Jecor Professioneel ook het keuren van verbandtrommels. 

Bij het verlenen van eerste hulp worden verband- en hulpmiddelen gebruikt. De Arbowet schrijft het bij de hand hebbenvan een EHBO uitrusting voor. De bedrijfsverbandset BHV is gebaseerd op een zogenaamde “werkunit”. Een bedrijf kan afhankelijk van de grootte en samenstelling uit één of meerdere units bestaan. Wettelijk is het voor de bedrijven niet voorgeschreven hoeveel verbanddozen aanwezig moeten zijn. Wel staat vast dat er binnen 3 minuten eerste hulp moet kunnen worden verleend. Op basis daarvan kunnen de bedrijven bepalen hoeveel verbanddozen en welke uitvoering er moeten zijn. Dit verschilt echter per branche. Indien er bij een bedrijf niet genoeg verbandmiddelen aanwezig zijn kan de arbeidsinspectie hiervoor een boete opleggen! 

Veel verbandmiddelen hebben een houdbaarheidsdatum. Bij veel bedrijven heeft de jaarlijkse keuring en regelmatige aanvulling na gebruik niet de hoogste prioriteit. Jecor Professioneel biedt u de mogelijkheid om deze jaarlijkse controle en op afroep de aanvulling van u over te nemen. Na controle voorzien wij de verbandtrommel van een keuringssticker.Hierdoor is het voor u mogelijk om voor alle ARBO en veiligheidszaken slechts één aanspreekpunt te hebben. 

Tevens is het mogelijk om zelf uw trommels te controleren, maar Jecor de aanvulling te laten verzorgen. 

Download hier het formulier voor controle en aanvulling van uw verbandtrommels.

Meer informatie

Wenst u meer informatie over het keuren van verbandtrommels of wilt u een afspraak maken, dan kunt u contact met ons opnemen via e-mail of telefonisch contact opnemen met onze verkoopafdeling 0341 - 36 96 36.