Kerntrekbeveiliging

Op allerlei manieren proberen inbrekers hun slag te slaan. Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van de "kerntrekmethode". Een inbraaktechniek waarbij inbrekers een schroef in de kern van de cilinder van een slot draaien, om deze er vervolgens geheel uit te trekken. Met behulp van een klauwhamer of poliertrekker proberen inbrekers hierna het object binnen te dringen, met alle gevolgen van dien. 

In het kader van beveiliging is in het Politie Keurmerk Veilig Wonen vastgelegd dat een nieuwbouw huis voorzien moet zijn van kerntrekbeveiligingssloten. Per 1 april 2014 is dit zelfs als eis in het Bouwbesluit opgenomen. Wanneer de kerntrekbeveiliging voldoet aan het SKG keurmerk kan het meer dan een ton aan trekkracht hebben. Door het extra sterke beslag wordt het onmogelijk een kerntrekbeveiliging uit te boren. 

Lips veiligheidsrozet 

Eén van de grote voordelen van de nieuwe kerntrekbeveiliging is dat ze ook bij bestaande sloten kan worden toegepast. Lips en Nemef bieden een oplossing voor het tegengaan van kerntrekken bij bestaande sloten. Cilinders van Lips en oplegsloten van Nemef kunnen worden uitgerust met een uniek veiligheidsrozet met kerntrekbeveiliging. Daarmee bent u ook kerntrekkende inbrekers te slim af. 

De Lips veiligheidsrozet is geschikt voor deurdikte 38-42 mm bij een oplegslot met losse buitencilinder en geschikt voor deurdikte 38 en 39 mm bij een oplegslot met vaste buitencilinder. 

De montage van de veiligheidsrozet is eenvoudig. Plaats de kerntrekbeveiliging over de cilinder van Lips of vervang de huidige rozet door de versie met kerntrekbeveiliging.

Kerntrekbeveiliging

 

Meer informatie

Voor meer informatie over kerntrekbeveiliging kunt u contact met ons opnemen via tel. 0341 - 36 96 36 of via e-mail, maar u kunt natuurlijk ook langskomen in onze showroom aan de Hoge Eng West 14 te Putten.