Kerntrekbeveiliging verplicht

Voorkom inbraak met de juiste sloten

Kerntrekbeveiliging

Per 1 januari 2016 is het volgens het Bouwbesluit verplicht om bij nieuwbouw een voorziening tegen kerntrekken te hebben. Dit geldt voor alle buitendeuren die toegang geven tot de woning. zo zullen bewoners beter beschermd zijn tegen deze inbraakmethode.

Hiervoor heeft u of veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging nodig of SKG***-cilinders.

hiervoor bent u bij Jecor Professioneel aan het juiste adres! Lees hieronder wat het besluit inhoudt en wat kerntrekken is. Daarnaast is er ook een flyer verschenen waarin kort wordt uitgelegd wat cilindertrekken is.

Cilindertrekbeveiliging verplicht

Met ingang van 1 januari 2016 moeten alle nieuw te bouwen woningen een voorziening tegen cilindertrekken hebben. Onlangs werd deze wijziging in het Bouwbesluit gepubliceerd in de Staatscourant.

Landelijk ambassadeur aanpak woninginbraken Charlie Aptroot juicht dit soort wettelijke verankering tegen inbraak toe: "Het is mooi dat partners gezamenlijk zijn opgetrokken om cilindertrekbeveiliging wettelijk te verplichten in de nieuwbouw. Zo zijn bewoners inmet een nieuwbouwwoning in de toekomst beschermd tegen deze vee voorkomende inbraakmethode."

Om tot deze wijziging in het Bouwbesluit te komen hebben partijen, zoals de Normcommissie NEN 5096, de ministeries van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie, de krachten gebundeld.

Politiekeurmerk

Al vele jaren is een forse stijging zichtbaar van de inbraakmethode cilindertrekken. Reden genoeg voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen om hier voor de nieuwbouw (1 augustus 2011) en voor de bestaande bouw (1 april 2014) eisen aan te stellen. Dit geldt voor alle deuren die van buitenaf bereikbaar zijn en toegang geven tot de woning. dit is dus ook van toepassing op deuren van bergingen en garages met een doorgang naar de woning.

Cilindertrekken

Bij cilindertrekken (ook wel kerntrekken genoemd) wordt de cilinder of de kern van de cilinder uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en daar mechanische druk op te zetten. Hierdoor breekt de cilinder af. Op deze manier kan een inbreker binnen 30 seconden binnen zijn. Om dit tegen te gaan, kunnen bewoners veiligheidsbeslag met cilindertrekbeveiliging SKG** of SKG***(laten) monteren of de huidige cilinders vervangen door een cilinder SKG***.

Meer informatie

Voor meer informatie over kerntrekbeveiliging kunt u contact met ons opnemen via tel. 0341 - 36 96 36, whatsapp: 0622296460 of via e-mail, maar u kunt natuurlijk ook langskomen in onze showroom in Putten aan de Hoge Eng West 14 of in Nijkerk aan de Tijsselingstraat 2.