Het belang van goede werkschoenen

Goede werkschoenen voorkomen lichamelijke klachten bij de werknemer!

werkschoenen

Veel lichamelijk klachten vinden hun oorsprong door te lang doorlopen op de schoenen en/of de onjuiste ondersteuning van de voeten en de afwikkeling ervan. Wie met pijn en lichamelijke klachten moet werken is sneller afgeleid, tevens verwaarloost hij zijn eigen veiligheid en die van anderen! Dit is een groot gevaar waar de meeste werkgevers en werknemers niet bij stil staan. Betrouwbaarheid en goed draagcomfort is de basis voor het geconcentreerd en veilig uitoefenen van uw beroep.

Het belang van goede schoenen

Voetklachten en voetpijn komen zeer vaak voor. Naar schatting ondervindt 75% van de bevolking wel eens een voetprobleem. De voet is een vernuftige structuur met vele beentjes en nog meer gewrichten, omgeven door spieren en zenuwen. Met iedere stap drukt ons lichaamsgewicht op onze voeten en enkels. Een gemiddelde mens neemt gemiddeld zo'n 8.000 stappen per dag.

Lichaamsklachten voorkomen met de juiste schoeisel

Mensen die vanwege hun beroep veel staan krijgen onherroepelijk last van hun voeten, maar ook vaak pijn in de benen, knieën en rug. Tevens zijn hoofdpijnklachten ook met regelmaat te wijten aan verouderde of verkeerde schoenen. Het tijdig vervangen van de werkschoenen voorkomt veel pijnklachten. De been, knie en rug klachten worden niet op de voet toebedeeld, maar worden ook veelal veroorzaakt door in een verkeerde houding te staan. Enkel een klein percentage bezoekt een specialist om zijn problemen te laten verhelpen. Wie klachten wil voorkomen of al lichte klachten heeft en deze preventief wil behandelen, adviseren wij onze semi-orthopedisch inlegzolen. De inlegzolen geven de juiste ondersteuning en demping in uw veiligheidsschoenen. Dit houdt in, een juiste gewichtsverdeling op de voeten waardoor uw gewrichten en rug minder vermoeid zullen aanvoelen.
Hoe verschillend als de mensen, zijn ook de voeten, hieronder de 3 categorieën. Zo zijn er inlegzolen voor:

  • De doorgezakte voet,
  • De normale voet,
  • De hoge boog voet.

Het belang van juiste sokken

Ook kunnen klachten als zweetvoeten vaak voorkomen worden door het dragen van goed ademende schoenen met het aanvullen van de juiste sokken. U vindt bij ons in de winkel daarom ook verschillende uitvoeringen.

Advies bij het kiezen van de juiste schoeisel

Graag zouden wij u in een persoonlijke afspraak onze Veiligheidsschoenen en de inlegzolen willen laten zien. Zodat u zelf kunt zien wat de voordelen voor u kunnen zijn. De juiste veiligheidsschoenen en inlegzolen verbeteren het werkplezier en verhogen de effectiviteit. Daarom voor iedere voet de juiste schoen en ondersteuning. Als u nog vragen heeft, dan bent u van harte welkom! Ons team staat voor u klaar!

GRATIS sokken

GRATIS werksokken t.w.v. € 7,95

GRATIS-werksokken

In de maand februari 2017 krijgt u bij aankoop van een paar werkschoen (m.u.v. de werkschoenen uit onze outlet shop) GRATIS een paar werksokken van Bata t.w.v. € 7,95

Bekijk onze werkschoenen in onze webshop

 Kenmerken Bata werksokken:

  • Hoogte: standaard
  • Materiaal: 1% Bekinox, 1% Lycra (Elasthan), 20% Polyamide, 27% Katoen, 51% PRO-COOL (Polyester)
  • Maat: 35-38, 39-42, 43-46 en 47-50
  • Art.nrs. 1819930-1819933
  • Kleur: zwart