Alprokon traptredeprofielen

Alprokon traptredeprofielen

Alprokon traptredeprofielen

Attentieverhogende markering op de trap, afstap of hoek, helpt val-en stootongelukken te beperken en zelfs te voorkomen!

Grip op de trap is goud waard

  • Door vorm en juiste NON-Slip-Toplaag; meer een langduriger grip op de trede
  • Door de afronding van het profiel wordt de ernst van het letsel maximaal beperkt
  • Door kleur en kleurcombinatie (aluminium/NON-Slip keuze) contrasrijk
  • Mooi meegenomen: de traptrede wordt beschermd tegen beschadigen!

Primaire veiligheid: meer grip op de traptrede

De afronding van het traptrede-profiel zorgt voor meer en langduriger grip op de trede tijdens het afdalen van de trap. De voorvoet rolt uit over de ronde neus van het traptrede-profiel. Dit komt de stabiliteit van de “traploper” ten goede, zeker ten opzichte van een niet afgeronde traptrede waar slechts sprake is van een “lijncontact”.

Voordeel: ronding beperkt ernst letsel

Mocht er onverhoeds toch een valongeluk plaatsvinden dan wordt de ernst van het letsel maximaal beperkt. Vallen op afgeronde traptrede-profielen geeft immers minder impact dan een val op een niet-afgeronde hoek (kleiner, klievend oppervlak).

Slipweerstand

De slipweerstand (frictiecoëfficiënt) is het getal dat de verhouding aangeeft tussen de verticale kracht (het eigen gewicht) en de maximale, horizontale kracht die kan worden uitgeoefend zonder dat het gewicht (net niet) gaat “slippen”. Zowel in droge als natte omstandigheden, met schoenzolen van rubber of leer.

Alprokon non-slip-traptreden

Meer informatie

Voor meer informatie over de Alprokon Non-Slip-Traptrede-profielen kunt u contact met ons opnemen via tel. 0341 - 36 96 36, via Whatsapp: 0622296460 of via e-mail, maar u kunt natuurlijk ook langskomen in onze showroom in Putten aan de Hoge Eng West 14 of in Nijkerk aan de Tijsselingstraat 2.