4 stappenplan

3M ademhalingsbescherming

Zelfs een klus die vlekkeloos verloopt, kan op een langere termijn schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid van u en uw medewerkers. Dat blijkt alleen al uit het feit dat jaarlijks circa 1.200 mensen vroegtijdig overlijden, doordat zij tijdens hun werkzaamheden gevaarlijke stoffen ingeademd hebben. U kunt dit voorkomen door in uw dagelijkse praktijk aandacht te besteden aan ademhalingsbescherming. 3M helpt u daarbij en biedt u de ademhalingsbescherming die past bij de specifieke omstandigheden waarin u of uw medewerkers actief zijn.  

3M ademhalingsbescherming 

Een goede bescherming in vier stappen

Wilt u zeker zijn dat u de juiste ademhalingsbescherming toepast, dan biedt het 4 stappenplan van 3M uitkomst: 

  1. Breng de gevaren en risico's in kaart. De aard van de stoffen waaraan u en uw medewerkers blootgesteld kunnen worden is een bepalende factor bij de keuze van ademhalingsbescherming;
  2. Koppel de geïnventariseerde gevaren en risico's aan concrete situaties en personen. Kortom: welke medewerkers lopen een risico en wat is de aard en omvang daarvan? Zo bent u n staat een prioritering aan te brengen in uw actie om risico's te vermijden;
  3. Maak de keuze voor de passende beschermingsmiddelen. De selectietabel van 3M kan u daarbij helpen. Neem als vertrekpunt de risico's en gevaren waartegen u uw medewerkers wilt beschermen.
  4. Zorg dat ademhalingsbescherming op de juiste manier gebruikt wordt. U motiveert uw medewerkers daarin door, behalve aan de kwaliteit, ook aandacht te besteden aan de pasvorm van het masker. Daarnaast kunnen safety coaches en seminars van 3M u helpen ervoor te zorgen dat iedereen weet hoe de ademhalingsbescherming gedragen moet worden om optimale bescherming te bieden. Tenslotte is een blijvende aandacht van ademhalingsbescherming een terugkerend onderwerp van gesprek. 

De ademhalingsbescherming van 3M

3M biedt u een brede keuze in ademhalingsbescherming 

  • De onderhoudsvrije stofmaskers zijn voorzien van de 3M High Performance Filter Media en houden zelfs de kleinste stofdeeltjes tegen. De stofmaskers zijn niet alleen effectief, maar ook een goed draagcomfort. Dit onder andere doordat het 3M Cool Flow uitademventiel de opbouw van warmte in het masker voorkomt.
  • De herbruikbare maskers kenmerken zich niet alleen door hun goede bescherming, ze dragen ook prettig. Deze maskers zijn zowel verkrijgbaar in halfgelaat- en in volgelaat uitvoeringen. Daarnaast heeft u een keuze uit zowel lichtgewicht- als duurzame varianten.
  • 3M biedt ook complete beschermingssystemen. Hiermee beschermt u niet alleen de ademhaling, maar ook het hoofd, zicht en gehoor van u en uw medewerkers. De helmen zijn te koop in diverse uitvoeringen, afgestemd op allerlei situaties, toepassingen en mogelijke gevaren. 

3M ademhalingsbescherming 

Beperk gezondheidsrisico's

Wanneer u uzelf en uw medewerkers een werkomgeving met minimale gezondheidsrisico's wilt bieden, is de aanschaf van kwalitatieve-, comfortabele ademhalingsbescherming essentieel. Jecor Professioneel levert inmiddels een breed assortiment aan producten van 3M. 

Selectietabel 3M

3M selectietabel

 

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de producten van 3M, kunt u contact met ons opnemen via tel. 0341 - 36 96 36 of via e-mail, maar u kunt natuurlijk ook langskomen in onze showroom in Putten: Hoge Eng West 14 of in Nijkerk: Tijsselingstraat 2.