Mail ons:         App ons: +31622296460

Volg ons              

Bel ons: 0341 - 36 96 36        Ma - vr:  7.15 tot 17.00 uur

Valbeveiliging

Valbeveiliging-veilig op hoogte

Veiligheid op de werkplek is een hot item in ons land. 

Met name bouwend Nederland is de laatste jaren geconfronteerd met een steeds verdergaande verscherping van de wet- en regelgeving waar het gaat om persoonlijke valbeveiliging. Er geldt een wettelijke verplichting om valbeveiligingsvoorzieningen aan te brengen bij een werkhoogte van 2.5 meter.

Jecor Professioneel is specialist op het gebied van persoonlijke valbeveiliging. Wij werken samen met Allrisk die in hun eigen segment tot de top behoren. Deze fabrikantpresenteren wij graag als onze partner.

Ook denken wij graag met u mee om te komen tot maatwerk in totaaloplossingen, waarbij veiligheid en gebruiksgemak hand in hand gaan. Tevens verzorgen wij graag de keuringen van de valbeveiliging om ervoor te zorgen dat u ten allen tijde met deugdelijk materiaal werkzaam bent. 

Mobiele valbeveiliging 

Mobiele valbeveilingWerken op hoogte met mobiele valbeveiliging 

Gebouwen of objecten zijn niet altijd voorzien van permanente valbeveiliging, zoals hekwerken of leeflijntrajecten.

Om dan toch veilig en comfortabel te kunnen werken, beschikt Jecor in samenwerking met partner Allrisk over een compleet assortiment mobiele valbeveiliging. Dit bestaat uit persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en tijdelijke ankerpunten.

Onze harnassen, vanglijnen en mobiele ankerpunten voldoen aan de hoge eisen die wij stellen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Met de mobiele valbeveiligingsoplossingen creëert u overal veilige werkomstandigheden op hoogte. 

Ons assortiment mobiele valbeveiliging bestaat onder andere uit: 

 • (Automatische) valstopapparaten
 • Veiligheidshaken
 • Mobiele ankerpunt
 • Harnassen
 • Vanglijnen
 • Positioneringslijnen
 • Rescue en katrollen 

De mobiele valbeveiliging bestaat altijd uit 3 onderdelen: 

 1. Harnas
 2. Verbindingsmiddel
 3. Bevestigingsmiddel

 

Permanente valbeveiliging 

Permanente-valbeveiliging 

Bij deze vorm van valbeveiliging is het systeem permanent op een gebouw of object geïnstalleerd, zodat het direct beschikbaar is als er werkers op het dak moeten zijn.

Permanente valbeveiliging kan in de vorm van hekwerken of leeflijnsystemen. Hekwerken voorzien in de hoogste graad van veiligheid en de dakwerkers hoeven geen voorbereiding te treffen. Bovendien beschermen hekwerken een onbeperkt aantal dakwerkers. De leeflijnsystemen kunnen door verschillende combinaties van ankerpunten en leeflijnen worden afgestemd op de werkzaamheden.

Afhankelijk van het type leeflijnsysteem zijn er ook verschillende persoonlijke beschermingsmiddelen nodig. Ons team van ervaren valbeveiligingsspecialisten vertelt u graag alles wat u wilt of moet weten en adviseert over de meest geschikte valbeveiliging voor uw specifieke situatie. 

Voor maximale veiligheid plaatst u hekwerken langs de dakrand. Hekwerken kunnen ook aan opstaande dakranden bevestigd worden. Net als al onze producten is de XSGuardrail ontworpen met de gebruiker in gedachte: praktisch, veilig en met optimale bewegingsvrijheid. Gebruikerskennis is niet nodig. Hekwerken bieden de hoogste graad van veiligheid (vijf sterren) aan een onbeperkt aantal personen. Ze staan bovendien vrij opgelegd op het dak door middel van contragewichten. De dakconstructie blijft dus volledig intact.

Valbeveiliging in de vorm van leeflijnsystemen (staalkabeltrajecten) zorgen voor een permanente, gebruiksvriendelijke oplossing voor veilig werken op hoogte. De leeflijnsystemen XSLinked en LinkedPro zijn ontwikkeld voor horizontale montage. Denk daarbij aan bijvoorbeeld daken, wanden en plafonds. Jecor Professioneel biedt ook in samenwerking met Allrisk oplossingen voor bijvoorbeeld montage op masten en ladders door middel van een verticaal leeflijnsysteem. 

Mogelijkheden met leeflijnsystemen: 

 1. Losse ankerpunten (Globe, Globe Rap, XS 360) 1 en 2 ster
 2. Leeflijn systeem (XSLinked, LinkedPro, eventueel in combinatie met Impact RAP) 3 en 4 ster
 3. Combinatie van bovengenoemde twee. 

Download brochure permante valbeveiliging (1 mb) 

 

Actie folders

Techniekspecial
Aanbiedingen geldig t/m 31-8-2018
Jecor Openingsspecial
Aanbiedingen geldig t/m 30 april 2018
Orbis voorjaarsacties
Orbis voorjaarsaanbiedingen
Hitachi actiefolder
Carat voorjaarsfolder
Carat aanbiedingen t/m 30 april 2018

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief