Telefoon 0341 - 36 96 36     

Whatsapp +31 622296460

email 

Outlet machine verkoop

  • OP ONS KUNT U BOUWEN!

  • JECOR NET IETS MEER!

  • 1
  • 2

Luchtdicht bouwen

Luchdicht bouwen: ventilatieproducten

Luchtdicht bouwen, ook wel kierdicht bouwen genoemd, speelt een steeds belangrijkere rol bij het ontwerp en de renovatie van gebouwen. Door luchtdicht te bouwen wordt de bouwkwaliteit en het wooncomfort in het algemeen verhoogd, terwijl tegelijkertijd het energieverbruik verlaagd wordt.

Wat is luchtdichtbouwen en wat zijn de voordelen hiervan

Luchtdicht bouwen betekend dat naden en kieren in een gebouw gedicht worden om daarmee te voorkomen dat er ongewenste ventilatie ontstaat. Is er sprake van infiltratie dan komt er ongewenst lucht van buiten naar binnen, terwijl het bij exfiltratie over lucht gaat die van binnen naar buiten stroomt. Door het toepassen van luchtdicht bouwen wordt voorkomen dat koude en droge lucht van buiten in contact komt met de vochtige en warme binnenlucht, waardoor vochtproblemen (schimmels) kunnen ontstaan.

Door luchtdicht te bouwen wordt bijgedragen aan een energiezuinige woning als onderdeel van het zogenaamde passieve bouwen. Onder passief bouwen wordt verstaan een comfortabele woontemperatuur cgecombineerd met een uitstekende luchtkwaliteit en een zeer laag energieverbruik. Goede ventilatie (gecontroleerde luchtstromen) is daarbij een must, om de luchtkwaliteit in het gebouw te garanderen.

ECP-norm

De ECP (Energieprestatiecoëfficiënt) geeft de energetische efficiëntie van een gebouw aan. Hoe lager de ECP-waarde daarbij is, hoe energiezuiniger het gebouw. Gold vanaf 1 januari 2011 nog een ECP-norm van 0,6 vanaf begin 2015 is dit verlaagd naar 0,4. Door voldoende energiebesparende maatregelen te treffen kan voldaan worden aan de nieuwe eisen in het Bouwbesluit.

QV;10- waarde

De luchtdoorlatendheid (QV;10) van een gebouw wordt gemeten aan de hand van de luchtstroom die ontstaat via naden en kieren in een gebouw waarbij het druk verschil 10 Pascal is. Bij de berekening gaat het uitsluitend om ongewenste luchtstromen en niet om luchtverplaatsing via aangebrachte ventilatiekanalen, welke onmisbaar zijn bij luchtdicht bouwen. Het Bouwbesluit eist een luchtdoorlatendheid (QV;10) van niet meer dan 200 dm³/s bij 10 Pascal.

Actie folders

Jecor actiefolder
Aanbiedingen t/m 28-12-2018
Hitachi actiefolder
Makita actiefolder
1e kwartaal 2018
Carat voorjaarsfolder
Carat aanbiedingen t/m 30 april 2018

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

 

BEDRIJFSVIDEOS

Bedrijfspresentatie Jecor Professioneel
Promotiefilm BusinessEvent 2013

OVERIGE WEBSHOPS

Sleutelkluisjes en deurcamera's
Veiligheids pictorgrammen
Signaalkleding / RWS kleding

OUTLET

Outlet elektrisch gereedschap
Outlet werkkleding
Outlet hang- en sluitwerk

ONZE HUISMERKEN:

logo Ironside
 Logo Kelfort
  logo Oxloc