Telefoon 0341 - 36 96 36     

Whatsapp +31 622296460

email 

Outlet machine verkoop

 • OP ONS KUNT U BOUWEN!

 • JECOR NET IETS MEER!

 • 1
 • 2

 

Bouwlampen

Bouwlampen

Bouwlampen

Het wordt weer later licht in de ochtend en 's avonds vroeger donker. Om ook in deze donkere periode goed verlicht te kunnen werken, zijn bouwlampen een onmisbaar instrument op de werkplaats. Verschillen in uitvoering, klasse en keurmerk maken de keuze voor de juiste lamp soms onbedoeld lastig, want welke lamp mag nu eigenlijk in welke ruimte gebruikt worden? Kies ik voor halogeen of LED? en wanneer is de aansluting officeel veilig? 

Verschil tussen de soorten bouwlampen 

Bouwlampen zijn er in verschillende soorten en maten. Een onderverdeling is onder andere te maken in klasse, type lamp en uitvoering. Voordat u een bouwlamp koopt is het dus altijd zaak goed uit te zoeken aan welke eisen uw lamp moet voldoen. Wij ondersteunen u graag bij uw keuze en hebben daarom voor uw gemak de verschillende kenmerken op een rijtje gezet: 

Bouwlampen: klasse I, II of III?

Een eerste kenmerk van bouwlampen is de klasse van de lamp. In totaal zijn er drie verschillende klassen. Zij bepalen waar de bouwlamp veilig en effectief in te zetten is:

 

 • Klasse I bouwlamp:
  Een klasse I bouwlamp is enkel geschikt voor een permanente opstelling boven de 2.50 meter aan een wand of muur. Voor veilig gebruik dient deze lamp te worden aangesloten op het lichtnet door middel van een 3-aderige aansluitkabel voorzien van randaarde.

 • Klass II bouwlamp:
  Klasse II bouwlampen zijn inzetbaar op de werkvloer binnen handbereik (verplaatsbare armaturen, looplampen) of door permanente opstelling.

  Deze bouwlampen moeten met een 2-aderige aansluitkabel van het ype H07RN-F met een minimale lengte van 5 meter op het lichtnet worden aangesloten. Klasse II lampen zijn dubbel geïsoleerd en voorzien van een CE-markering en KEMA-keur.

  Beschermingsgraden die van toepassing zijn bij bouwlampen:
  IP 44 = middelmatige bescherming tegen indringen van voorwerpen en middelmatige bescherming tegen water: plensdicht;
  IP 54 = stofbestendig en spatwaterdicht;
  IP 65 = beschermd tegen indringen van voorwerpen, stofvrij en waterdicht.

  Dubbel geïsoleerde bouwlampen met ingebouwde contactdozen moeten worden voorzien van een 3-aderige aansluitkabel van het type H07RN-F 3x1.5 mm van minimaal 5 meter lang. De contactdozen moeten een beschermingsgraad IP54 of hoger hebben. Zij zijn daardoor stof- en spatwaterdicht.

  Grondstandaarden of uitschuifbare statieven voor verplaatsbare bouwlampen horen voorzien te zijn van geïsoleerde handgrepen. Tevens mogen zij op een helling van 15° niet omvallen!

 • Klasse III bouwlamp:
  Klasse III bouwlampen zijn geschikt voor het gebruik in nauwe geleidende ruimtes zoals kelders, ketels, kruipruimten etc.

  Deze armaturen dienen te worden aangesloten op veiligheidstransformatoren met een uitgangsspanning beneden 50 Volt. De veiligheidstransformator dient boven de vloer en buiten de ruimte geplaatst te worden. Let er bij gebruik van elektrisch gereedschap op dat u een scheidingstransformator gebruikt.

  De combitransformator geeft u de mogelijkheid elektrisch handgereedschap 230 Volt, in combinatie met 42 volt, veiligheidsverlichting te gebruiken. 

Actie folders

Makita actiefolder
1e kwartaal 2018
Jecor actiefolder
Aanbiedingen t/m 28-12-2018
Carat voorjaarsfolder
Carat aanbiedingen t/m 30 april 2018
Hitachi actiefolder

Outlet webshops

El. (hand)gereedschap
Hang- en sluitwerk
Werkkleding

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief