Mail ons:         App ons: +31622296460

Volg ons              

Bel ons: 0341 - 36 96 36        Ma - vr:  7.15 tot 17.00 uur

Bescherm uzelf tegen gehoorschade

Bescherm uzelf tegen gehoorschade

Wanneer u in een lawaaiige omgeving werkt is gehoorbescherming een vereiste. Het niet dragen van gehoorbescherming resulteert in een groot risico op gehoorbeschadiging. Niet alleen bij langdurige blootstelling kunnen uw oren schade oplopen, ook korte blootstelling kan grote impact hebben op uw gehoor. 

Uw oren vangen allerlei geluiden uit de omgeving op. Die geluiden zijn soms natuurlijk, maar vaak is dit niet het geval. Apparatuur en machines geven een breed scala aan geluiden van onnatuurlijke aard: geluiden die het oor niet zomaar kan verwerken. De oren degenereren wanneer dergelijke geluiden herhaaldelijk optreden, iets wat in het arbeidsleven vaak het geval is. Een resultaat kan zijn dat er permanente gehoorbeschadiging optreedt. Dit wordt ook wel lawaaidoofheid genoemd. 

Gehoorbeschermers 

Geluidsniveau en pijngrens 

De hoeveelheid geluid wordt aangeduid met de term decibel (dB). Deze eenheid geeft aan wat de sterkte van een geluid is, afgestemd op de gevoeligheid van het menselijke oor. Hoe hoger dit aantal, hoe slechter geluiden voor de gezondheid van u of uw medewerkers zijn. De grenswaarde is de wettelijke norm: deze ligt op 80 dB bij een blootstelling van acht uur per dag. Dit houdt dus in dat een werkgever vanaf die geluidssterkte moet zorgen voor gehoor beschermende middelen. Vanaf 85 dB is het geluid schadelijk. Een werkgever dient in dat geval technische en/of organisatorische maatregelen te treffen. Een voorbeeld hiervan is het inrichten van werkplaatsen en werkvoorschriften aan de hand van pictogrammen en beschermingsproducten. 

Belangrijk om te weten is dat lawaaibelasting niet alleen schadelijk is voor uw oren, maar óók voor andere delen van het lichaam. Te denken valt aan concentratieproblemen, darm- en maagklachten en/of een te hoge bloeddruk. 

 

 

Actie folders

Carat voorjaarsfolder
Carat aanbiedingen t/m 30 april 2018
Orbis voorjaarsacties
Orbis voorjaarsaanbiedingen
Jecor Openingsspecial
Aanbiedingen geldig t/m 30 april 2018
Techniekspecial
Aanbiedingen geldig t/m 31-8-2018
Hitachi actiefolder

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief